Alles over meer winst in entertainment bij BookYou.com

Hoe kun je in de entertainment meer winst behalen? BookYou ondersteunt de volgende 6 manieren.

In de basis begint het bij de competentie van je diensten, oftewel de bekwaamheid. Houd deze zo hoog mogelijk. Maar zonder boekingen geen winst. Dus naast het vermogen van de act, wordt het potentiële succes dat je ermee kunt behalen bepaald door 3 basisfactoren: 

 

         het aantal boekingen            (frequentie) 

B          aantal diensten per boeking (volume) 

C          de prijs van je diensten        (waarde) 

Frequentie x volume x waarde = omzet


Hoe kun je nu op zoveel mogelijk factoren, zo hoog mogelijk scoren? BookYou ondersteunt binnen de entertainment 6 manieren. Als jij voor jezelf een omzetverdubbeling als target gesteld hebt, dan kun je de onderstaande formule daarvoor inzetten, met de bijbehorende reële deeltargets.  

 
 

A1: 10% Meer directe klanten:

BookYou onderscheidt binnen de entertainment twee soorten klanten; directe en indirecte. De directe klanten zijn degene die rechtstreeks met jou in contact komen, bijvoorbeeld via de gekoppelde boekingswebsite die je gratis krijgt bij BookYou. Deze 'eerstegraads klanten' vinden jou o.a. door goede zoekmachinemarketing, een tool die BookYou aanbiedt waarmee je hoger in de zoekresultaten van Google komt. Je voert gerichte zoektermen en trefwoorden in bij BookYou en de applicatie doet de rest. Bijvoorbeeld: beste underground DJ, of “DJ met percussionist”. Dit werkt het best als je onderscheidende zoektermen gebruikt waar via Google op gezocht wordt.

 

A2: 10% Meer indirecte klanten:

In de entertainment heb je ook te maken met indirecte klanten. Zij komen bij jou terecht via een andere agency of tussenboeker. Met Network Bookings van BookYou kan dat heel makkelijk. Je dient daarvoor wel eerst je diensten open te stellen voor bemiddeling. Pas dan kunnen andere gebruikers van BookYou jouw diensten bekijken. Als het ze aanspreekt kunnen ze jou benaderen voor een bemiddelingsverzoek. Andersom kan ook, daar komen we zo op terug.

Tip: Laat je eigen aanbod van artiesten bemiddelen door agency’s, die nog geen artiesten met dezelfde specialiteit in hun eigen bestand hebben, zodat jouw aanbod er echt uitspringt. En.. laat het niet bij 3 of 4 agency’s, maar zoek samenwerking met bijvoorbeeld 20 agency’s. Zo wordt je bereik met factor 20 vergroot, dus meer winst.

  

A3: 10% Verhoging frequentie: 
Het is de bedoeling dat klanten vaker bij je terugkomen en ook blijven terugkomen. Hiervoor gebruik je de Selectiemailing. Hierin zet jij korte berichten, die passen bij jouw stijl, met zinvol nieuws of mededelingen. Bijvoorbeeld als je een nieuwe artiest erbij hebt, of als je een persoonlijke uitnodiging voor een evenement wilt versturen, et cetera. Ieder contact ontvangt dit met zijn eigen persoonlijke aanhef. Deze kun je vooraf eenmalig instellen. Dus de massa van een nieuwsbrief met de persoonlijke intentie van een mail. Hierdoor wordt het bericht ten opzichte van de nieuwsbrief eerder en aandachtiger gelezen.

 

A4: 15% Verhoging conversie:
Met BookYou kun je jouw conversiepercentage verhogen. Dat betekent dat jouw score van het aantal opties dat uiteindelijk een bevestiging wordt, omhoog gaat. Als dat nu op 5 van de 10 zit, dan moet dat in elk geval acht op de 10 gaan worden. Als je de geautomatiseerde optieherinneringen gebruikt wordt jou klant tijdens zijn beslissingsproces regelmatig herinnerd aan jou aanbod. Zodra je dit afsluitend opvolgt met een persoonlijk gesprek lig je daarmee 2 stappen voor op je concurrent. Daarbij kun je met BookYou binnen een paar clicks een reminder instellen die jou op het juiste moment herinnert aan de vervolgactie. Deze reminder kan ook herhaaldelijk ingesteld worden voor als het om een terugkerend evenement gaat. Ook verhoging van de "omvang" (factor B) kan bij entertainment vaak onbewust leiden tot een hogere conversie, en dus meer winst.

 

B: 30% Verhoging omvang:

Met BookYou kun je t.o.v. Excel 70% tijd besparen op boekings- en administratie werk. Zie hiervoor de analyse voor een artiest of agency. Deze tijd kun je gebruiken om meer artiesten in de markt te zetten en je agency te laten groeien. Een groei van 30% betekent ook een potentiële omzetgroei van 30%. BookYou stimuleert de strategie om te groeien in variëteit van entertainment. Met BookYou kun je binnen een paar clicks bemiddelen in andere producten en diensten. Met wederzijdse goedkeuring kun je een selectie artiesten uitzoeken die bij jou doelgroep passen en jouw acts aanvullen, dan wel versterken. Dit zijn de aanverwante diensten. Niet alleen de omvang van je onderneming wordt hiermee groter, maar ook het aanzien. Op het moment dat je een spectrum aan artiesten aanbied groeit de perceptie van de klant met betrekking tot de omvang en professionaliteit van je onderneming. Het vertrouwen wordt hiermee vergroot alsmede de kans om de opdracht te verkrijgen. Meer opdrachten, meer winst.

Tip: Richt je met een gevarieerde aanbod wel tot een scherp gekaderde doelgroep. Denk met bijverkopen altijd met de klant mee, neem zelf het initiatief in het geven van suggesties. Relevante link: Hoe win ik een pitch?
 
 

C: 20% Hogere prijs: 
Hoe kun je een hoger tarief voor je entertainment vragen? Deze manier kan voornamelijk ingezet worden bij de artiesten die momenteel met hun prijsklasse aan de onderkant van de markt zitten. De prijs van een artiest wordt o.a. bepaald door het vermogen van de artiest en aanzien tot zijn vermogen. BookYou biedt de mogelijkheid voor het maken van complete profielsites. De beleving die de klant ervaart bij het bezoeken van zo een profielsite is van cruciaal belang voor de bepaling van je prijspositie. Het gaat erom dat je het gevoel creëert dat je de sympatieke, betrouwbare en professionele partij bent die ze zoeken. Hoe beter je dat gevoel kan creëren, des te sterker de behoefte groeit bij een klant om voor jou vakmanschap te kiezen en des te hoger ligt de prijs die hij hiervoor wil betalen. Hiervoor gebruik je de uitgebreide webpresentatie tools van BookYou in combinatie met de prestigieuze items uit Network Bookings. De perceptie van een volgroeide en gezonde business wordt hiermee bij jou klant vergroot. Deze professionele indruk kun je bekrachtigen met een even professionele prijs. 


Berekening omzet of winst verhoging: 100% x (1 +0.1+0.1+0.1+0.15) x 1.3 x 1.2 = 226%
Gebruik de profit calculator voor een berekening van slechts enkele van bovenstaande manieren.